25. maj 2019.

Nagrade i priznanja

2018. godina

Pošti plaketa „Fer kompanija”

Vlada Republike Srbije i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) dodelile su Pošti plaketu „Fer kompanija”, za podršku nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi” i doprinos u borbi protiv sive ekonomije.

Plakete zahvalnosti je dobilo ukupno 15 velikih imena iz sveta privrede, među kojima su Telekom Srbija, Dunav osiguranje, Masterkard, Tehnomanija, Gorenje, DIS, Koka-Kola HBC, Filip Moris, Forma ideale i Ušće šoping centar.

Pošta Srbije – dobitnik prestižnog priznanja „Moj izbor”

Pošta Srbije je dobitnik prestižnog priznanja „Moj izbor” za omiljeni brend u 2018. godini, u kategoriji „Transport”. Dodatni je uspeh što je drugo mesto u istoj kategoriji pripalo kurirskom servisu Pošte Srbije – Post-ekspresu, čime su ga potrošači direktno nagradili i potvrdili njegovu lidersku poziciju među više od 50 konkurenata na tržištu. U konkurenciji za nagradu se našlo 780 domaćih proizvoda i brendova, a glasanje je obavljeno metodom „lice u lice” na uzorku od 1.910 potrošača u 10 gradova Srbije.

2017. godina

Post-ekspres – priznanje za najbolji odnos cene i kvaliteta

Još jednu, u nizu potvrda o dugogodišnjem kvalitetu usluge i poverenju korisnika, Post-ekspres je dobio osvajanjem medalje Best Buy Award za najbolji odnos cene i kvaliteta po mišljenju potrošača za 2017/2018 u kategoriji „usluge ekspres dostave” u Srbiji. Važnost ovog priznanja je utoliko veća što se dodeljuje tako što proizvod ili usluga osvajaju prvo mesto u nezavisnom istraživanju i glasanju potrošača u jednoj od ponuđenih kategorija. Nosioci ovog priznanja su i brojni vodeći domaći i inostrani brendovi kao što su Opel, Milka, Procter and Gamble, Bosch, Unicredit, Nestle, Dr Oetker, Henkel, Idea, Grand kafa i mnogi drugi..

2016. godina

Nagrada EMS Kooperative za doprinos unapređenja kvaliteta EMS usluge

Na 20. Generalnoj skupštini EMS Kooperative održanoj od 23 do 24. marta 2017. godine u Bernu, Pošti Srbije dodeljena je bronzana plaketa Svetskog poštanskog saveza „EMS Performance Award“ za 2016. godinu za izvanredan kvalitet EMS usluge.

EMS Kooperativa dodeljuje zlatne, srebrne i bronzane nagrade poštanskim operatorima zemalja članica Svetskog poštanskog saveza za pružanje EMS usluge visokog standarda kvaliteta tokom godišnjeg perioda. Za svakog poštanskog operatera mere se ključni indikatori performansi koji se zatim potvrđuju od strane nezavisnog revizora.

Priznanje „Biznis partner”

Pošta Srbije dobitnik je priznanja „Biznis partner” za 2016. godinu, koje Telekom Srbija dodeljuje za uspešnu poslovnu saradnju i izgrađen partnerski odnos. Među drugim dobitnicima ovog priznanja nalaze se ugledne banke, televizijske kuće i ministarstva.

„Najpoželjniji poslodavac 2016”

Pošta Srbije nalazi se među deset najbolje ocenjenih kompanija u istraživanju „Najpoželjniji poslodavac 2016”, koje je sproveo sajt Infostud. Preko 10.000 ispitanika biralo je najpoželjnije poslodavce i na osnovu ličnog suda, davalo ocene o tome šta poslodavca čini atraktivnim.

2015. godina

Specijalna plaketa za 175 godina uspešnog poslovanja

Privredna komora Srbije dodelila je Javnom preduzeću „Pošta Srbije” specijalnu plaketu za 175 godina uspešnog poslovanja, a svi učesnici okruglog stola NIN Fokus „Poslovanje, restrukturiranje i investicije u javnom sektoru” pohvalili su impresivne rezultate koje Pošta postiže poslovanjem u tržišnom okruženju i po tržišnim zakonima, izdvajajući se kao referentni sistem u javnom sektoru.

Pošta Srbije – omiljeni domaći brend

Pošta Srbije dobitnik je prestižnog priznanja „Moj izbor” za omiljeni domaći brend u 2015. godini, u kategoriji transporta robe i putnika.

Ovo je jedino priznanje u Srbiji koje se dodeljuje isključivo na osnovu glasova potrošača, koji su mogli da biraju između 195 najboljih domaćih proizvoda i brendova razvrstanih u 19 kategorija. Glasanjem je obuhvaćeno 2.010 ispitanika u 14 gradova Srbije, a Pošta je pobedila u jakoj konkurenciji velikih domaćih kompanija „Er Srbija” i „Lasta”.

2014. godina

Najbolja evropska poštanska marka

Pošta Srbije dobila je prestižno međunarodno priznanje za najbolju evropsku poštansku marku u izboru Asocijacije javnih poštanskih operatora “PostEvropa”.

U konkurenciji 49 zemalja, prigodna poštanska marka sa temom “EVROPA – Nacionalni muzički instrumenti”, na kojoj je slika srpskih gajdi, sa gajdašem i motivom Stare planine dobila je najviše onlajn glasova publike i osvojila prvu nagradu – “Zlatna marka za 2014. godinu”.

Autor idejnog rešenja je akademski slikar-grafičar Nadežda Skočajić, kreator maraka Pošte Srbije.

2013. godina

Priznanje Fonda za kvalitet Svetskog poštanskog saveza

Pošta Srbije je dobitnik nagradе za AMQM – Proširenje sistema za automatsko merenje kvaliteta – kao najbolje implementiran projekat finansiran od strane Fondа za kvalitet Svetskog poštanskog saveza počev od 2007. godine.Vreme prenosa test-pisama, u koja su ubačeni transponderi, snima se uz pomoć RFID opreme i Pošta Srbije u ovom segmentu apsolutno prednjači u regionu.

Najbolje upravljanje projektom „Translacija adrese u adresni kod”

Tokom Dana otvorenih vrata Fonda za kvalitet Svetskog poštanskog saveza, održanom u Bernu, našem Preduzeću dodeljena je nagrada za najbolje upravljanje projektom „Translacija adrese u adresni kod”. Nagrade za najbolje realizovane projekte dodeljuje Odbor poverenika Fonda za kvalitet Svetskog poštanskog saveza, a na osnovu rezultata procene projekata koji su sprovedeni tokom prethodne godine.